«ТМ Обжора»

Суші

«ТМ Обжора»   «ТМ Обжора»  Суші

Смачні СУШІ від «Обжори»

Суші вже багато років залишаються головним блюдом японської кухні. Вони набули популярності по всьому світу, і число тих, хто стає «заручником» їх дивовижних та неповторних смакових якостей, зростає з кожним днем. Але японці з притаманною їм скрупульозністю приділяють увагу не тільки смаку, а й самому процесу приготування цих морських делікатесів, їх вживанню, а також їх зовнішньщму вигляду (а він повинен бути бездоганним!). Справжні суші, за традицією, готують голими руками. Один з головних постулатів цього: необхідно, щоб страва ввібрала всю позитивну енергію суші-майстра, зберегло тепло його долонь. Сьогодні існує десятки видів суші, кожен інгредієнт яких зберігає в собі безліч корисних для організму людини властивостей. Наприклад, рис - джерело протеїну; норі (морська водорость) сприяє запобіганню холестеринових відкладень в кровоносних судинах; імбир - відмінний антисептик, сприяє відмінному травленню; риба - джерело високоякісного білка. А якщо говорити конкретно про лосося, то він, відповідно до недавніх досліджень, містить жирні кислоти омега-3, які позитивно впливають на клітини головного мозку, допомагаючи запобігти розвитку проблем з пам'яттю і увагою, викликаних віком або хворобою. Простіше кажучи, продовжують життя людини. Для того щоб підкреслити смак суші, їх їдять разом з соєвим соусом - багатому амінокислотами, мінеральними речовинами і вітамінами групи В. Головна страва Японії - здорова, смачна їжа, яка підійде і для вечері в колі родини, і для романтичного вечора, і для «перекусу» під час обідньої перерви.

У супермаркетах торговельної мережі «Обжора» завжди великий вибір суші, які приготовані професійними сушистами. Унагі рол, cяке чіз, кай єсі , кані спайсі, рол «Каліфорнія», рол «Філадельфія», каппа макі , нініку кіноко макі

 

Супермаркети, де для Вас приготують суші, знаходяться за адресами:

 - м. Донецьк, б-р Шевченка, 58 a

 - м. Донецьк, вул. Туполева, 7б

 - м. Донецьк, вул. Текстильщиків, 8а

 - м. Маріуполь, пр-т Будівельників, 125

 - м. Макіївка, пр-т Леніна, 140а

 - м. Єнакієве, вул. Леніна, 12

 Приємного апетиту!

Незважаючи на популярність японської кухні і зростаючий інтерес до найбільш поширених її страв, лише деякі володіють мовою суші. Тому пропонуємо Вашій увазі міні-словник основних понять:

СУШІ - страва традиційної японської кухні, приготовлена з рису і різних морепродуктів, а також інших інгредієнтів

ВАСАБІ - гостра приправа, отримана з висушеного світло-зеленого японського кореня. Традиційно використовують як приправу до суші

САШИМІ - блюдо з різноманітних сортів риб

НОРІ - тонкі аркуші сушених морських водоростей

ГАРІ - тонко порізаний маринований імбир рожевого кольору. За традицією подається до суші і вживається перед кожним наступним шматочком для очищення неба від смаку попереднього суші

СОЄВИЙ СОУС - соус, створений з соєвих бобів, води і морської солі

ГОХАН - рис

ТОБІ - ікра летючої риби

ХАШИ - японські палички для суші

МАКІ - килимок для скручування